Vinterdagar

Iskallt och strålande sol. Igår låg temperaturen kring -10 men idag kröp den ner till -15 strecket. 

Det är stor skillnad mellan de där graderna. Krånglet sätter in direkt och Linda fick tina några vattenkoppar nu på morgonen.

Igår klippte jag färdigt alla Dannes kvigor samt några av korna som var långhåriga. Skönt att veta att de inte blir skitiga och blöta nu när det är kallt. Hellre några områden med kortare päls än smuts som fastnar.

Några få kor står gärna still och bara njuter av klippningen men de flesta måste låsas fast. De man kan lösklippa gör dock hela ens dag. Det känns så roligt och tillitsfullt. De står still och slappnar av och ser nästan ut som att de ska somna medan man jobbar med klippmaskinen. Trevligt när man får komma nära och krypa inpå.

För övrigt är vi ganska insnöade. Högarna är stora och man vet snart inte var man ska lägga allt. Tack och lov har det inte kommit mer sedan förra veckan. Otroligt skönt. Det mesta har rasat från taken också men en planka har gått av på ett ställe på Hangarn. Det måste ha varit en spricka i den sedan förut och när snötrycket kom blev det för mycket. För övrigt klarar sig taken bra. En stor lättnad för mig som är höjdrädd och inte vill upp och skotta.