Semlor med riktig grädde

Fettisdag och jag väntar med spänning på att jag plötsligt ska snubbla över en glutenfri semla innan dagen är slut. Som vanligt är det väl så att man måste engagera sig lite själv om något ska bli av men man kan ju alltid hoppas och drömma. 

Ett som är säkert är i alla fall att när jag väl äter en semla ska den ha riktig grädde. Smör och ägg vill jag ha i degen också och ingen vispad kokos eller soja så långt ögat når.

Alla äter givetvis vad de vill men jag gläds ofta åt att jag inte är mjölkallergiker eller vegan. Jag älskar våra fantastiska svenska mejeriprodukter. Utom kvarg, det är läskigt, men smör och grädde och allt annat krämigt och härligt, det är livet. Och mjölken, vad gjorde man utan den?

Inför nästa år hoppas jag att Arlas tävling om vem som gör den bästa semlan återkommer. Fast med tydligare regler. Det blir ju både bättre och mindre pinsamt då. Om man från start gör klart att de tävlande bidragen ska innehålla produkter från mejerihyllan. Då behöver man inte lägga ner tävlingen ifall en vegansemla håller på att vinna.
Nu ska jag vara tydlig här och säga att ingen hos Arla har yttrat det var därför tävlingen utgick. Det hade med pandemin att göra tydligen, och att krafterna behövdes på andra håll detta märkliga år. Men en gissning är väl att det kanske gick lite hand i hand?

Jaja, det blev ju bra ändå, för istället för den vanliga tävlingen där vinnaren skulle ha fått stora mängder smör och grädde, (som det veganska cafeet hade tänkt sälja och ge pengarna till en djurrättsorganisation) köptes 10 000 vanliga semlor av Arla och skickades ut till äldreboenden och sjukhus runt om i landet.

Åh, fluffig bulle… Mandelmassa, tjock grädde och lilla spröda locket med florsocker på… Mmmm!

Veganska semlor kan säkert vara goda de med. För de som behöver eller vill ha alternativ till animaliska produkter är det ju jättebra att de finns. Alla vill kunna fika och det är ju inget nytt att semlor kommer i alla möjliga varianter.

Själv föredrar jag dock en traditionell skapelse. Och svenska mejeriprodukter alla dagar i veckan!