Skördetider

Snön ligger fortfarande djup men jag har nyss skördat. Inte vall och spannmål såklart men muggar. Kaffemuggar. 

När folk börjar dricka kaffe ur glas, glöggmuggar eller stora otympliga tekoppar vid vårt köksbord, då vet man att det är dags att ta en skörderunda. Då ger jag mig ut och söker av ladugården, traktorerna, hangarn, och bilarna. Och diverse andra ställen som jag kan ha passerat under veckorna som gått. Det är en ganska enkel skörd. Man behöver inte leta speciellt länge. Muggarna finns överallt. Nedtryckta i nätfacket i hjullastaren är en klassiker, liksom i lådan bredvid sätet, på mineralpallar, i hyllor och på fönsterbleck. Här är resultatet av den senaste rundan. En liten snabbskörd bara:

Vad är jag för människa egentligen? En som är totalt hopplös? Nä, en kaffedrickande, multitaskande bondeninja skulle jag hellre säga! Muggarna sprids ju ut eftersom jag jobbar samtidigt som jag dricker kaffe. Problemet är bara att jag sällan eller aldrig tar med dem in igen.

Kanske borde jag försöka hitta några organiska engångsmuggar? Som är gjorda av potatisfibrer eller något, som man antingen kan äta upp eller slänga i gödselrännan när man fikat färdigt? Så kunde porslinet få vara kvar inne i huset?