Städ- eller mångalen?

Helgen gick i en väldigt fart men jag fick ganska mycket gjort. Jag är i en städperiod nu. Det märks säkert inte jättemycket, allt är ju relativt, men jag är i alla fall ute och krafsar och röjer i alla möjliga hörn. 

En tråkig sak med att längta efter rent och snyggt just nu är den väderlek vi haft på sista tiden. Det har varit plusgrader flera dagar och snön har sjunkit ihop. Gården är som en isbana och sådant som förut täcktes av vit vacker snö har börjat tina fram på sina håll. Halmtussar här, nåt gödselspår från däcken där. Fullt på skitplattorna och smältvatten som rinner in mot kornas skrapgång. Och så takras som stökar till. Jag vill ha öppna ytor, renskrapat och fint! Skulle helst vilja högtryckstvätta allt invändigt och falumåla allt utvändigt också om det var möjligt.

Jag har i alla fall städat foderbord och krubbor och klippt ytterligare ett gäng tjurar. Linda smörjde mixervagnen i förmiddags och vi har börjat med en ny lista på rutinjobb att göra olika dagar i veckan.
Jag har även röjt inne i huset och försökt strukturera upp köket under kvällar och tidiga morgnar. Ett större projekt än man kanske kan tro. Och så har jag tagit tag i strumplådan, det var en riktig pärs. Antalet ankelsockar i vårt hushåll är orimligt högt. Särskilt med tanke på att det måste vara den jävligaste strumpan av strumpor. Så liten liksom, jag blir irriterad av bara tanken på en socka som inte går upp över fotknölarna!

Jag har haft mycket energi och sovit alldeles för lite de här dygnen. Somnar så fort jag blir sätter mig nu. Kanske är det fullmånen som gör mig lite galen? Fin är den i alla fall. Vi har överlag haft väldigt mycket fin himmel på sistone. Som vanligt går det inte så bra för mig att fånga det på bild men det var extremt vackert när ett lilarosa eftermiddagsljus flödade in genom nocken på Hangarn igår.

Nu är det måndag igen och i eftermiddags bytte jag av Danne som sjukhusförälder. Han ska vara hemma ett par dagar och serva maskiner och köra skit. Nu ska jag sova på riktigt. Har just sett ett halvt avsnitt av Atlantic Crossing på SVT, den verkar bra men jag är för trött.

I morgon ska jag stämma av några saker i bokföringen, delta i vårdverksamhet och dricka regionens extremt vätskedrivande kaffe. Hoppas alla har haft en bra start på veckan.