Lördagsfödelsedag

För tillfället firar vi födelsedagar nästan oupphörligen här. Korna kalvar som på rad och idag var inget undantag. 

De är duktiga, särkilt angusmammorna. Snabba, lätta kalvningar och de tar så bra hand om småttingarna. Nackdelen är väl att de kan vara lite väl beskyddande. Ibland får man inte komma så nära, i alla fall inte i början.


– Håll avstånd. Gå och fixa mer mat eller nåt. 

Idag fick vi en liten lördagskalv. Plopp sa det bara så var hon ute. Vi har femton kalvar totalt nu och alla utom en lever life och har det oförskämt bra. Den sista har en mamma som inte fattar att just den kalven är hennes och att hon måste ta hand om den, så vi får hjälpa till och stödmata lite nu i början.


Hon som kalvade idag har järnkoll. Ordnar och fixar hela tiden och lillen blev torr och kom upp på benen nästan genast. 

Vi har fått ett tvillingpar också, det har jag glömt att berätta! Alltid lika kul. Jag ska visa dem när Linda kan ta fina bilder, de jag tar gör dem inte rättvisa. En tjur och en kviga blev det och i morse var kvigan på fel sida grinden, inne hos korna som ännu inte har kalvat. Hur hon smitit dit vet jag inte men hon blev väldigt glad när hon fick komma tillbaka till sin mor och bror igen.

Ikväll var alla djur på rätt ställe. Lugnt och skönt i skymningen. Ännu inga tecken på att vi får fira födelsedag i morgon också men jag skulle inte bli förvånad.