Med näsa för en arbetsam helg

En blandad söndag. Mest bra. Om inte annat luras man att le när man försöker ta bilder och rätt som det är får hela skärmen täckt av en slemmig mule. 

Det har varit både upp och ner här denna söndag. Dagen började jättetråkigt. En död kalv och jag blev så ledsen och uppgiven. Ja, jag vet, det ingår men ibland blir man så nedstämd ändå. Det är väl ett tecken på att man är människa kanske. Med känslor och grejer. Trött var jag också och inget kändes särskilt inspirerande eller roligt där på morgonkvisten. Jag trodde att det skulle bli en riktigt tråkig och tung dag.

Sedan fick jag skratta lite i telefon en stund och efter ett tag kändes det mycket bättre. Efter det kom Jesper, min brorson, hit och var arbetssugen. Tänk att man kan ha sådan tur! Just när man känner sig nere och är stressad. Dagen blev helt klart lättare att få ihop med hans hjälp och jag hann till och med organisera om i vår kyl i en paus på eftermiddagen. Bara en sån sak!

Småkvigorna fick ny halm också och de blev så glada.

De fick flytta ut till stolpskjulet förra helgen så det blev mer plats åt korna och kalvarna och de verkar trivas där. Så bra att några av dem ligger vid balkorgen och myser i stället för inne på den här fina bädden. Knäppa djur. Varför gör de så? De blir ju så himla skitiga.

Helgen i stort har varit väldigt arbetsfylld men jag vet inte vad jag har fått uträttat egentligen. Kanske en hel del? Kanske inte så mycket? Det dagliga räcker till ordentligt just nu, med kalvningar att passa och två jobbiga men söta (tur för dem) småttingar som ska stödmatas. Och så får man skjutsa och hämta ungdomar på olika platser, men det kan ju vara till både nytta och nöje. Idag blev det en rejäl löptur med Matilda och Lydia medan Elias tränade fotboll. Och så åt vi glass efteråt för att balansera upp det hela. Det är nästan lika viktigt som träning.

I morgon är det ny vecka och jag hoppas att jag hinner träffa Linda innan jag ska byta av Danne på sjukhuset. Jag hoppas också att det fina vädret fortsätter för nu ska det läggas plåttak på bygget.

Hoppas alla har haft en bra helg.