Klart för start

9 maj, 2021

Sådär ja. Djuren är flyttade, foderbordet är städat och de nya amkalvarna verkar hitta mat som de ska. Allt är klart inför en ny vecka och Linda kommer väl fulladdad med energi som vanligt i morgon strax före 7.

Jag har precis slängt mig i anhörigsängen på sjukhuset efter en lång arbetsdag, massor av god mat och ett gediget träningspass. Löpning, utegym och iskallt bad i Sidsjön blev det innan jag kom hit, så nu ska man väl kunna sova riktigt gott inatt.

Söndsgasträning med ungdomar har blivit en rutin sedan några veckor tillbaka och det är fantastiskt kul tycker jag. Särskilt eftersom de här kidsen tränar hårt flera gånger i veckan men jag ändå klarar av att hålla deras tempo på våra rundor. Jäklar vad fit jag måste vara! Eller så är de bara snälla. Eller beräknande. De kanske vallar ut mig och låter mig känna mig snabb och stark så jag ska bli glad. Alternativt mer medgörlig inför alla deras hyss och påhitt. Hursomhelst är det roligt och jag gillar både sällskapet och glassen som vi brukar äta efteråt.

Under veckan som kommer hoppas vi på mycket aktivitet på gården. Om regnet håller sig borta drar vi igång vårbruket i morgon och förhoppningsvis får Linda klar hagen som hon jobbat hårt med så korna kan komma ut igen. Jag är lite ledsen att jag inte är hemma just i morgon bitti för då blir det officiellt vår  i Nysäter. Håkan börjar jobba för säsongen och vi har har sett fram emot det som vanligt. Kanske lite mer än vanligt i år när mycket är extra besvärligt. Då uppskattar man i ännu större utsträckning goda vänner och arbetskamrater.

Sockerskålen är laddad och han har sin vanliga plats vid bordet så de klarar sig nog utan mig i morgon.

Försöker bli kompis
Fredag igen, hur gick det till?