Dags att sätta fart

Snart slut på denna vårmånad. Korna är brunstiga och väntar på Leif och Micke. Vårbruket är på upploppet och gräset har tagit fart och växer riktigt bra. Fint liv. 

Ändå är det lite tungt här just nu. Vi går på reserven och vet inte riktigt hur man fyller på. Tankar ny kraft. Ny tid. Ny energi inför en period som kräver mycket. Men det ska väl ordna sig även detta år. Och rätt som det är känner man sig full av ork igen. Jag ser fram emot det.

Jag tror i alla fall på en fin odlingssäsong bara fröna kommer i backen. Det är inte färdigsått än men det mesta är klart och gödselplattorna är tomma. Det kommer att växa så det knakar sedan. Varmt på dagarna och om vi får en regnskvätt inom någon vecka så kommer det att explodera.

Hemma i ladugården är det ordning och reda med nytvättade kalvboxar. Linda hade gjort så snyggt här i början på veckan och nu är det bara att fylla på med fler kalvar vid tillfälle. Jag älskar när det är såhär fräscht.

Ute i hagen bland de pilska damerna känns det nästan som riktig sommar. Korna njuter verkligen av solen och det har torkat upp riktigt bra nu. Kalvarna ligger i dagisgrupper när de inte är med sina mammor eller ute på egna, busiga äventyr. En av korna passar dem medan de andra kan vara lite ifred, och så turas de om. Här är det tigerkossan som är barnvakt men jag har zoomat så det är väl så suddigt att de nästan inte syns. Ville inte gå fram och störa.

Idag har vi fått några timmars frisedel från sjukhuset och när Danne kommer hem vid lunch ska han och min bror gräva bort sten från en av våra åkrar. Det har sprängts här minsann, och nu ska bitarna bort. Det kommer att bli jättefint. Såhär såg det ut förra året när de var i farten på ett annat ställe på samma åker. Never ending stenstory.

Själv ska jag försöka hinna så mycket som möjligt innan jag blir av med hjullastaren. Antar att jag inte kommer att se mycket av den efter klockan 12 idag. Om jag inte beger mig till åkern där de ska gräva förstås. Så nu gäller det att sätta fart. Foderbord ska städas, halm ska ut och foder ska mixas. Korna vill ha nya balar också, liksom småkvigorna, och jag hade även tänkt köra bort skrot och skrapa rent framför foderkrubbor. Off to wööörk!