Grävjobb och uppenbarelser

Det händer så mycket nu så jag hinner knappt blogga! Kolla här bara. 

NGT-Anders var i farten torsdag- fredag hos oss och snart har vi en helt ny plan för kor och kvigor. Det grävs ur och ska göras hårt och skrapbart och bli en permanent yta för korna att vara på. Hittills har de bara haft en liten grindhage utanför hallen när det inte varit säsong för själva skogshagen. Nu ska det bli lättskött och gott om utrymme. Hoppas det uppskattas.

Först av allt revs småkvigornas stolphall. Jag hann inte med alls utan kom när det var färdigt. Platt som en pannkaka.

Danne skruvade loss takplåten för den går utmärkt att använda igen.

Sedan har det varit grävning, mätning och nedpressning av stolpar för fasta passager. Det händer mycket från timme till timme och det känns som att det kommer gå rätt snabbt att få allt klart. Skönt. Jag hoppas det håller i sig för det blir inte direkt mindre att göra den närmaste tiden. Snabba projekt med synbara resultat lugnar själen!

Vårbruket är så gott som färdigt i alla fall och det är fint att få bocka av. Jesper hoppade nyss ut ur studentkostymen och rakt in i Deutzen för att välta det sista. Bra start på vuxenlivet för den pojken må jag säga. Han håller stilen.

Själv sköter jag djur, trollar med ströåtgången, monterar foderautomat till kalvar och får nya uppenbarelser. Som den här.

Först idag såg jag att det står Agrosky, alltså Agro- sky på den här skärmen som lyser upp när man startar våra traktorer. Jag har hittills aldrig noterat A:et, konstigt nog, utan trott att det står Grosky! Jag har förvånats eftersom det klingar så ryskt och bastant i mina öron. Det gick liksom inte ihop med all finkänslig gulligullteknik. Jag har till och med läst det halvhögt varje gång jag startat, ”Grrooskyy”med djup Putinstämma bara för att det kändes så annorlunda.
För några timmar sedan, just ikväll, gick det upp ett ljus och nu fattar jag inte hur man INTE kan se bokstaven A? Hjärnan är en fascinerande klump.Konstig. Men rolig.