Kött överallt

Vilken eftermiddag. Hela köket fullt med kött. Det var inte vad jag hade planerat. 

Jag har jobbat hemma idag och det var väldigt kul för jag fick arbeta med Linda. Det har jag inte gjort på flera månader men vi kom snabbt in i våra vanliga gängor. Mycket skratt och vi fick en hel del gjort. Bland annat flyttade vi ner halvvuxna kvigor till betet och lyckades riktigt bra trots att fyra stycken smet för att vi var så klantiga.

När jag kom in för att se vad Elias hade för sig anande jag oråd när frysboxens lampa var misstänkt svart. Å nej! Sladden hade åkt ut och allt kött var upptinat. Tack och lov var det fortfarande kallt och allt luktade bra. Det var inte alldeles fullt i boxen, men mycket kött var det. Hela köket blev belamrat när jag burit ner allt. Törs inte visa bild på det, Elias sa att det såg ut som hemma hos Morran och Tobias.


Blev tvungen att googla fram en bild. Lite likt ändå, fast jag hade inget bastuaggregat att grilla på. Men stökigt var det!

Det var hemstyckat i omärkta påsar, med och utan ben, mängder med köttfärs och en och annan grådaskig bit som var lite väl gammal. Och så kakor, eller rättare sagt tre tomma kakburkar och en halvfull, en påse sladdriga melonbitar och en formfranska.

Nu har jag sorterat, marinerat, kryddat, strimlat, kokat köttfärssås och gjort stekar i ungen så det ångat på fönsterrutorna. En del blev kattmat också och det som verkade äldre än jag själv slängde jag faktiskt bort. Köket fick en välbehövlig städning efteråt och nu glänser ytorna och det doftar mat överallt. Det enda jag har kvar är själva frysboxen och den ska jag ta tag i nu. Det är vatten och vinbär i botten på den. Ganska mycket vatten om jag ska vara ärlig. Kanske var det bäst som skedde, nu har vi ingen gammal mat men en massa färdiglagat i en annan frys och strax en fräsch och frostfri box.