Höst i luften

Nu har jag överlevt sista vaccinsprutan, en smärtsam glutenchock och djurflytt i surväder. Är ute på andra sidan och det känns bra. Bara att ladda om inför fredag och sedan en helg med bland annat konfirmation.

Regnet håller i sig ännu men det är inte så våldsamt längre. Det ska tydligen bli sol och fint i helgen och Danne hoppas kunna fortsätta tröska då. Men det är ruggigt! Det känns verkligen att det är höst i luften och jag hade till och med dubbla byxor på mig större delen av dagen.

Korna på betet fick sin första bal för säsongen också, så det är tydligt att det bara går åt ett håll nu.

De blev glada. Kanske mest för nyhetens behag men också för att det inte finns lika mycket bete längre.

Dagen har gått fort och jag har skottat korn i planlagret samt tvättat en traktor och gjort vanliga gårdssysslor. Jag har även varit till Friskis och familjegymmat nu ikväll och det var både jobbigt och kul. Mindre kul var den långa kvällsrundan jag fick göra när jag kom hem eftersom jag inte hunnit klart allt hos djuren innan vi åkte. Disk och det sista fodret var kvar men det var det värt. Roligt att komma iväg, särskilt när ungdomarna vill haka på.

Se här förresten. Här är något vi ägnat en hel del tid åt de senaste dygnen. Lagat stängsel som kommit i vägen för en skördare. Tur att inga kor eller kalvar rymde men synd att hagen ska behöva gå sönder stup i kvarten.
Mycket krångel brukar ju gå att undvika med samarbete och kommunikation, men den här gången var det visst svårare än vanligt…

Nåväl, det blir öppet och fint när SCA avverkar mot vår mark och det luktar otroligt gott. En av mina absoluta favoritdofter. Kanske var det till och med en av anledningarna till att jag hade tänkt utbilda mig till skogsmaskinsförare en gång i tiden? Att få ha en arbetsmiljö som doftar så ljuvligt. Nyfälld skog, fuktig mark, färska sågytor och varm maskin. Högproduktivt arbete mitt ute i naturen.