Inte riktigt som man hade tänkt

Skulle bara köra ut foder innan arbetsdagen var slut. Istället fick jag en bucklig fälg och skapade några timmars extra jobb för fler än mig själv.

Hur är det möjligt att man kan göra något tusentals gånger, helt utan minsta bekymmer men att samma sak plötsligt går åt skogen en vanlig torsdagskväll?
Jag hade kört ut fodret på ena sidan i hangarn och vände för att ta nästa. Då small det!

Jag hade svängt för tvärt och gått in med mixervagnens däck rätt in i betongkanten i änden på foderbordet. Det tog tvärstopp kan man säga.
Kanten på fälgen tog smällen och däcket sköts loss som med en explosion.

Där stod jag. På trekvart, med halvfull mixervagn, platt däck och bucklig fälg. Danne var på sjukhuset med dottern och min däck-och fälgkompetens är rätt skral när det kommer till sånt här.

Som tur var kunde Lindsjö Maskinservice-Tomas rycka ut och det är jag väldigt glad för!

Upp med dörrarna på servicebilen bara och så var han igång. Han värmde ordentligt, drämde till ett par gånger och sedan var fälgen nästan som ny igen. Imponerande med tanke på att det var en rejäl buckla (som jag såklart missade att fota innan).


Mister Fix-it

Att få däcket att lägga sig riktigt på fälgen sen var lite värre eftersom det var så hårt. Det blev en tur till den lokala däckverkstaden där vi fick en slang istoppad.

Till sist kunde jag kunde jag med nypumpat däck köra upp på foderbordet igen, f ö r s i k t i g t, och lägga ut sista maten. Äntligen vad dagen slut och nu har en ny börjat. Jag går här i lagårn och tänker på vad fantastiskt det är på landet. Att kunna få hjälp sådär av inte bara en utan två företagare när man blivit stående sent på kvällen. Mekaniker OCH däckverkstad som ställer upp.

Tack från mig och hungriga djur!