Gjutet och klart

Just nu befinner jag mig på sydligare breddgrader. Jag är i Skåne och hjälper äldsta dottern att flytta till ny lägenhet. Det är galet och svinkul, min syster är med också och vi är exakt lika impulsiva och driftiga. Det är fullt ös här med målning och loppisfynd och vi har även hittat en ny kompis som heter Ali.

Hemma sköter Danne och Linda ruljansen och jag tänkte passa på att visa hur det gick med gjutningen förra veckan. Bygg-Fredrik var på plats och hjälpte till så det gick fint när den försenade betongbilen äntligen dök upp.

Plattan är 60 kvadratmeter och ett nytt lager på ca 4-5 cm och gjöts ovanpå det befintliga betonggolvet för att få till en hård och välskött yta. Avloppet kom också på plats (gjutet i förväg) vilket var väldigt efterlängtat.

Danne använde både armeringsmatta och nedslagna järn för att den nya ytan skulle bli stabil och sitta ihop med den gamla ordentligt. Själva betongen var anpassad för tunnare skikt på så sätt att ballasten bestod av material i fina fraktioner.

Här är en trave bilder!

 

Lagom fall och snyggt och prydligt. Danne är nöjd och då kan det inte bli så mycket bättre.

Nu ska jag sova för i morgon ska vi upp tidigt och ringa en kyltekniker och måla vardagsrum och kök. Hej så länge!