Kolla vad vi fick i påskägget!

I år blev det inte bara en påskpresent utan två. Charolaiskorna levererar. Dubbelt upp till och med. 

505-an fick en stor tjurkalv igår morse. Och en liten kviga. Man blir alltid så härligt överraskad när det är två. Jag blir helt förtjust!

Hon håller koll på båda men prioriterar tyvärr tjuren och är inte alls lika mån om hans syster. Tur då att kvigan är superpigg och energisk. Hon kommer troligen att bli en första klassens mjölktjuv och skaffa sig massor av bonusmammor runt om i flocken. Tjuren är mer normalt nyfödd inte lika stark men jag tror det kommer att gå bra för honom också.

    

Just nu har vi lite trubbel med den här nya kofamiljen eftersom mammans spenar inte riktigt funkar. Det kommer mjölk på högra sidan men inte en droppe på vänster, trots att hela juvret ser välfyllt ut. På högra kommer det rätt dåligt också så vi har stödmatat nu första dygnet. Vi hade ingen egen råmjölk sparad men tack och lov kunde vi hämta hos snälla kollegor. Vi fick tag på både råmjölk och vanlig helmjölk så nu får de den start de behöver.

Har vi tur kommer kossan igång så hon åtminstone kan försörja tjurkalven med mat. Kvigan kommer nog som sagt lösa det lite mer på egen hand.

Påskkycklingar i all ära, men påskkalvar är inte fel det heller!