Hoppas han har rätt

Danne har en egen sorts bondepraktika för vår del av landet. Eller vad vet jag, det kanske är allmänt känd visdom, bara jag som inte reflekterat så mycket över det tidigare. 

Den gäller påsken. Han menar att det är vår i övermorgon och att det inte är något snack om saken. När påsken har varit, oavsett om den infaller tidigt eller sent, ja då blir det inga fler bakslag med snö och kyla lovar han

Idag tror jag banne mig att han har rätt för det har verkligen känts som vår i luften på ett helt annat sätt än tidigare solvarma aprildagar. Det har varit 16 grader varmt, jobb i kortärmat och sol, sol, sol! Det tinar så man ser det med blotta ögat och alla kor vill vara ute i hagen och bara stå och blunda och njuta. Hönsen var också extra somriga idag. De gick inte bara och glädjekrafsade överallt utan låg även och sandbadade längs väggen där det torkat upp ordentligt.

En och annan tussilago har kikat fram och jag saknade inte mina långkalsonger en enda gång på hela dagen så nog finns det förtröstan om varmare årstider även om jag är tveksam.

Mitt enda riktigt tvärsäkra vårtecken att Håkan börjar jobba här för säsongen, men man kan ju alltid hoppas att oraklet som jag är gift med vet vad han pratar om. För nu är i alla fall jag klar med vintern.