Midsommar med en rymling

Midsommarhelgen är över och jag blev visst lite solbränd på kuppen. Vi har haft en kravlös helg men med viss dramatik som extra krydda. 

Jag tror aldrig jag har varit med om en så varm midsommar förut och dessutom höll det ju i sig flera dagar. Ovant att krångla med solskyddskräm och jobba i stekhett väder men härligt att ta sommarens första bad. Idag söndag var det som att jag äntligen började vänja mig lite vid värmen. Jag kunde arbeta utan att det kändes som att jag skulle trilla av pinn, åtminstone ett tag.

Eftersom skörden blev klar innan helgen har det varit ovanligt lugnt och fridfullt här. Själva midsommaraftonen spenderade vi hemma med familjen och det var alldeles lagom. Vi var lediga mellan ladugårdspassen och passade på att äta lunch på Max handla tillsammans allihop. Sedan grillade vi karré och kotletter från Bue Gård på kvällen.

Dramatiken stod en liten kalv för idag. Han hade diarré och såg allmänt risig ut i morse så jag höll på lite extra med honom inne i boxen. Lockade med napphinken, gav Biopetc och kollade om han verkade ha feber eller vätskebrist. Vad jag inte gjorde var att stänga boxdörren ordentligt. När jag kom dit några timmar senare var dörren öppen och ingen kalv i sikte.
Jag blev inte alls orolig först, de brukar hålla sig nära de andra om de rymmer, men den här var som bortblåst. Elias hjälpte mig och vi letade hur länge som helst. Hos korna, bakom hangarn, i tjurarnas boxar och inne i maskinhallen. Ingenstans fanns den lille rackaren. När jag till sist körde ner på gödsleplattorna och kollade hur djupt lakvattnet var, trots att jag visste att det inte fanns något att drunkna i, då började det kännas riktigt olustigt.

Till sist hittade jag honom i alla fall! Han låg så snällt och vilade i skuggan mellan gammellagårn och foderfickan. Helt nära kalvladugården men dold som i en liten korridor. Och där hade vi flängt runt och letat i slänter och skogshagar.

Skönt att han kom till rätta och som tur är verkar äventyret ha gjort honom gott. Han var pigg och väldigt hungrig när han återfanns så får han bara ordning på magen så kommer det nog att gå bra för honom framöver.