Fest, födelsedag och fräscha krubbor

Helgen har virvlat förbi och den hade gärna fått vara dubbelt så lång. Tonåringar har arrangerat sommarfest och en medelålders man har firats på sin födelsedag. Dessutom har vi bekämpat äckliga foderrester. 

Eftersom gårdens ungdomar hade annat för sig på midsommarafton ordnade de på eget initiativ en härlig fest den här helgen istället. Nu kunde fler vara med och det var otroligt kul, precis som förra året. Vi hade så trevligt att jag knappt tog några bilder, men här är i alla fall poängjakten som vi deltog i. Några uppdrag kände vi igen medan andra var helt nya. Visst är de kreativa?


Kul att upptäcka hur otippat tävlingsinriktade vissa i släkten var..! Man får onekligen se mer av varandra när man gör aktiviteter än om man bara sitter och äter tillsammans.

Vi var nitton personer från båda sidor av släkten varav två var nya bekantskaper. Hoppas de inte blev alltför chockade. Det tråkiga var att Danne och Lovisa inte kunde vara med men kanske blir det en favorit i repris nästa år.

Mitt lag vann, såklart, och jag slapp sojashoten i år för den tog svägerskan. Jag tror vi tog hem det för att jag fick en bild på sötaste kalven (jag sprang till betet och fotade Matildas egen lilla Rafael!) och för att vårt superhjälteuppdrag var sjukt välarbetat!
Vi fick även köra intensivkubb, quiz och ordbildning och det blev många skratt under kvällen. Så härligt med barn som vill fixa och ordna. Dra igång och bjuda in. Jag tror inte de fattar hur mycket det faktiskt betyder, för familjeband och viktiga relationer. Tacksam..!


Nysäters sötaste kalv, aka domarfavorit

Som sagt blev det ingen fest för honom men tårtfika fick han i alla fall, Danne, för idag fyllde han 44. En annan dotter hade bakat halva natten för hans traditionsenliga jordgubbstårta och ja, nu undrar man förstås om jag gör någonting alls i hushållet. Svaret är: marginellt.
Paketen innehöll kläder och en massagepistol och till veckan ska han få komma iväg och lufta sig på sydligare breddgrader. Innan dess ska han jobba hemma medan jag har sjukhusansvar. Vart det bär av kan man säkert gissa, annars är det bara att fortsätta kolla in bloggen de närmaste dagarna.


VARFÖR har jag aldrig kommit på tanken att ge honom dräneringsmaterial i present!?

Sist men inte minst. Vad besvärligt det har varit med fodret de senaste dagarna. Kvalmig värme utan slut och det blir dåligt så himla fort i krubbor och på foderbord. Man får lägga ut lite i taget och vara supernoga med städningen.

En bra sak är har vi en jättelång slang till högtryckstvätten så det går lätt att tvätta ur alla foderkrubbor till de halvstora djuren. Jag spolade två idag och i förrgår tvättade Danne på ett annat ställe. Det hjälper en hel del. Mycket mer än att bara sopa ur när man försöker undvika varmgång och mögel.

Hoppas alla har haft en bra helg. Nu ska jag vika in småklövarna och i morgon är det nya tag.