Hon kan inte låta bli

Linda har semester men var det någon som trodde att hon skulle kunna hålla sig borta från bonderiet längre än några dygn? Nej, inte jag heller. Idag har hon kelat med våra fjällisar på deras sommarbete. 

Hon brukar ha tre veckors sammanhängande semester på sommaren, Linda, men jag tror inte att det har gått ett enda år utan att hon har hört av sig och kollat läget eller kommit hit och hälsat på. Hur coolt är det inte med en djurskötare som brinner så för djuren och arbetsplatsen?

Förra veckan var det studiebesök med hennes kompis från Göteborg och en fyraåring som konstaterade att tröskan var en Transformer och att det var väldigt spännande att åka L60. Idag hälsade hon på fjällkorna som betar i det idylliska naturreservatet Gudmundstjärn i Indal.

Det är Giklan, hennes dotter Freja och så tjuren Donnatello som bedriver betesvård här ihop med med familjen Bellskogs djur, varav en är Giklans första dotter Fia. Vi är glada att våra fjällkor får vara med och bevara dessa hagar och allt som växer där. Det är en fin tanke att de håller bygdens historia vid liv genom att göra det som kor har gjort i alla tider. Trampar, betar och gödslar. Idag för markvård och kulturminne men förr var det för människors överlevnad här på gården. 

Gudmundstjärn är ett bevarat skogshemman, ett så kallat byggnadsminne, med anor från 1700-talet som är öppet för allmänheten på sommaren. Man behöver alltså inte jobba hos oss för att få komma och träffa de här djuren och se den vackra tjärnen och alla byggnader. Jag tror till och med att det finns fikaservering nu när restriktionerna har släppt och det är en fin miljö att vandra runt i och bara andas om man är less på köpcentrum och fullbelagda stränder.

Det är inte bara lyxigt för djuren att få vara här utan även för oss. Vi behöver inte göra mer än att skjutsa dit och hämta hem dem. Tillsyn och stängsel sköter Bellskogs hela sommaren och mat finns det gott om. Fantastiskt!

Tack för bilderna Linda och välkommen tillbaka till jobbet snart. Du är efterlängtad!