Mjölk i lagom mängd

Jag har flyttat ut några avvanda kalvar så nu har vi bara mjölkdrickare att pyssla med i kalvladugården.

25 stycken just nu och det betyder att de har extra gott om plats. I gruppboxarna som rymmer sju kalvar enligt vår egen maxgräns (djurskyddslagen tillåter tio om jag inte minns fel men vi tycker det blir för trångt) är de nu 5, 4, 4 och 5 stycken. Det håller sig extra rent och är väldigt lättjobbat. Skönt!

Mjölktaxin funkar som den ska igen förresten, det underlättar också. Det var inte det fel vi trodde, alltså själva displayen, utan ett batteribyte den ville ha.

Jag testade en annan display som vi hade liggande men den visade bara konstiga tecken istället för siffror och bokstäver så vi beställde en ny. Innan den kom fick Danne en ingivelse att byta batteriet i taxin och vipps så funkade displayen igen!

Nu har vi den här nya på lager och den får vara kvar för man vet ju aldrig. Det är skönt att ha lite reservdelar hemma och man har ju viss erfarenhet av hur det brukar vara. Om vi skickar tillbaka den här kan man ge sig fan på att den gamla ger upp igen innan postbilen ens passerat Hudiksvall!