Regn och skatjävlar

Sista helgen i september och det var länge sen en månad gick så fort. Nu har löven skiftat färg och det ska bli blött de närmaste dagarna. Vi har påbörjat höstförberedelserna och bokat både dräktighetsundersökning och klövverkning och snart drar även plöjningen igång.

Efter en fin semester är det inte läge att klaga på lite ruggigt höstväder. Vi har regn här men sista tröskningen blev i klar i fredags (wiiiii!!) och säden ska bara krossas in i morgon när Danne kommer hem. Själv har jag börjat flytta hem djur från betet och hittills har min helg varit riktigt produktiv.

Just nu har jag extra tonåringar i huset och det värmer alltid i höstmörkret. Två av Matildas kompisar är här men själv har hon gått och lagt sig eftersom hon ska upp och jobba imorgon. Att de ändå vill hänga i köket och äta glass tycker jag är fantastiskt kul.

En fördel med tråkigt väder är att skatorna håller sig borta. När det är soligt och fint ställer de till med besvär. Vi har haft mycket mer fågelangrepp på spannmålskorvarna i år jämfört med förra året och det är just de svartvita rackarna som är skyldiga. Väldigt tråkigt och man får gå och kolla varenda dag och tejpa om de har hackat. Duvorna är bekväma och håller sig till foderspill men just skatjävlarna tycker visst att det är kul att picka hål i plast. Smarta är de också, som alla kråkfåglar, så de är svåra att hålla undan.

I morgon ska jag klura på diverse åtgärder för att göra det besvärligare för dem. Tar såklart gärna emot tips och idéer om det finns någon framgångsrik skatskrämmare där ute som vill dela med sig av kunskap.

Trevlig helg så länge!