Mot nya mål i livet

Inget varar för evigt och även i Nysäter förändras saker och ting. Nu slutar en fem år lång era av fint samarbete, nya erfarenheter och många härliga skratt. 

Linda som har jobbat hos oss sedan 2017 ska gå vidare i livet och börja hos Kjell i Kvarnsveden istället. Det blir en stor mjölkgård istället för tjurar och massor av arbetskamrater istället för mycket ensamjobb.

Det känns märkligt såklart men jag förstår hennes beslut. Hon kommer att få bättre arbetstider nu och möjlighet att jobba 100% istället för 75 på en och samma gård.

När Linda började hos oss kom hon från ett vårdjobb. Hon hade inte arbetat på lantbruk tidigare men hade djurvana från häst- och hundvärlden samt tiden på lantbruksgymnasiet för länge sedan.
Här på gården fick hon lära sig att sköta tjurar och köra maskiner, bygga upp gårdsrutiner och arbeta med djurhälsoutveckling. Kort sagt allt inomgårdsarbete.

Mycket har hänt under det här åren och hon har bland annat kört fast med hjullastaren, släpat kalvar i lera, hanterat vilda kor och haft sina alldeles egna favoriter bland djuren. Hon har även varit med om en brand som hon fick släcka med dyngvatten och blivit utsedd till strongwoman av ett litauiskt arbetslag. Det finns liksom ingen ände!

Viktigast för oss de senaste åren, både privat och företagsmässigt, är att hon har varit en absolut trygghet i djurhållningen nu när vår dotter har varit sjuk. Vi har inte kunnat jobba eller ens arbetsleda som vanligt men jag har aldrig behövt oroa mig, aldrig sett nivån sjunka när jag inte varit på plats och aldrig behövt lämna sjukhuset för att hon inte kunnat lösa problem som uppstått.

Att vi dessutom har skrattat så kaffet sprutat, råkat skrämma slag på varandra med jämna mellanrum och lockat fram både Shrek, Tabita och diverse andra karaktärer har varit en riktigt härlig bonus.

Tack för fem superfina år och stort lycka till i framtiden Linda!