Något att pigga upp sig med

Det har snöat en massa nu igen. Less! Jag vill inte ha mer nu, det har varit så skönt de senaste veckorna när man sluppit pulsa och skotta sig fram. 

Nästan två decimeter fick vi igår och det är väl ingenting att klaga över förstås. Särskilt inte med tanke på stormen som har härjat och säkert ställt till det för många söderöver.

Gammal snö, ny snö, skitig snö, ja all möjlig snö har vi här nu.

För att pigga upp sig när det är vinter och man längtar till vår kan man alltid bege sig en sväng till frysboxen. Av den enkla anledningen att mat ofta är en lösning på leda och tristess. Har man riktig tur kan där finnas en påse märkt ”filé”. Med båda stordöttrarna hemma och tråkig snö över hela gården passar man sedan på att styra upp en riktigt god middag.

Det blev hemgjord marinad på köttet som givetvis var härproducerat och till det klyftpotatis, bearnaise och vitlökssmör. Sjukt gott! En Heineken hittade jag högst upp i skafferiet också, den var god i brist på fylligt rödvin.

Själva tallriken gör mig också glad. Jag har länge varit på jakt efter något roligare än IKEA’s billigaste och bygger sakta upp en trivsammare och mer personlig samling porslin och andra husgeråd här hemma. För någon vecka sedan fann jag fyra Rörstrand Riviera-tallrikar på loppis och de skrek ”ta hem oss”, svinhögt, så det var inte mycket att välja på. De är så fina med sitt varmt benvita flintgods och vackra blomtryck. Svensktillverkade någon gång på 40-talet och väldigt goda att äta på. Igår fick jag hem ett paket med sex stycken till från Tradera så nu har IKEA-kraftset hamnat på vänt tills någon annan behöver det.

Snart är det dags att sova och i morgon får vi se om det blir mer mat eller något helt annat som piggar upp i vinterlandet. En och annan vrålande ko kan säkert locka till skratt i alla fall.