Hej Danne, har du saknat oss?

Toodeloooo! Nu är vi hää-är! Surprise! Nä, skoja, det är ju ingen överraskning. Vi dyker ju alltid upp på vårkanten som du vet. Till din stoooora förtjusning, mouhahahahaha!!!

Jomen såhär va, Danne. Vi vet att du inte gillar oss. Ja, precis, du brukar säga att du hatar oss till och med. Men vet du, hata, det är ett starkt ord det. Och att gå runt med hat, särskilt mot fåglar som oss, som gör som vi vill och inte ens får skyddsjagas på dina marker, det är ohyggligt kontraproduktivt för dig. Du mår inte bra av det helt enkelt! Du måste faktiskt tänka på blodtrycket och allt, du är liksom inte 27 längre, det förstår du väl?

Nu är vi här i alla fall, oavsett vad du tycker, och som du ser så börjar vi lite lätt med att spatsera runt och visa upp oss. Kluckskriker runt din gård och sådär, så du helt säkert vet att vi har anlänt.

Sedan tänker vi att du säkert har en bra plan för växtodlingen även i år, visst är det väl så? Blir det korn och vårvete som vanligt? Nån härlig ärta kanske? Inget potatisland än, eller någon ny liten goding till böna eller så? Nähä, nej, men vi är redo för vad du än odlar och som du vet är vi varken kräsna eller storbjudna! Vi kommer att äta, lita på det du, bonnrackare! Hacka och trampa, rycka upp och förstöra. Jajamen, det kommer bli en fest!

Nej, nu måste vi sluta skriva till dig, Danne. Vi ska träna vidare på störande ljud och extra dryga sätt att glo på människor i vår omgivning. Med detta lilla meddelande hoppas vi nu att du känner dig redo för vår framfart, och att du har mognat och inte är lika arg och irriterad på oss som tidigare år. Det blir ju roligare om man kan dra jämt så att säga? Om man delar upp sig i olika kompetens- och intresseområden och jobbar ihop, du vet? Förslagsvis genom att du sår grödor och vi äter upp dem tänker vi?

Nåväl, vi är här nu, du kan inte göra ett skit åt saken och vi hoppas på ett bra och friktionsfritt samarbete under heeeela odlingsåret.

Tjingeling farmerking!!

 

//Tranorna

PS. Snåla inte med utsädet. DS