En nattuggla spekulerar

Om man måste hålla sig vaken om natten finns det mycket man kan ägna sig åt för att inte somna till. Dock behöver det vara lagom krävande eftersom hjärnan fungerar så dåligt när man sover för lite. I alla fall min hjärna. 

Det är en sak när det gäller ljusa sommarnätter när man är ute och jobbar och krafterna aldrig tycks ta slut. En helt annan sak nu i aprilblasket. Vi har en sorts nattvakssituation här och även om jag inte vill gå in mer på det så kan jag erkänna att det är lite utmanande. Kärt besvär kan som bekant också vara tröttande.

För att hålla mig vaken finns det några olika saker att göra och ta till:

Städa – Om det är svårt att komma sig för att städa hemma i vanliga fall är det tiotusen gånger svårare mitt i natten när man är svintrött. Men om man lyckas få feeling, då kan det bli en himla fart. Sällan gnistrar det så mycket om bänkar och skåpluckor som när jag får städryck mitt i natten.

Äta – Så länge man plockar, gafflar i sig och tuggar olika saker somnar man inte. Tror jag.

Titta på Gift vid första ögonkastet – Det programmet håller mig vaken för att jag är så kluven. Å ena sidan tycker jag att det är imponerande vad folk gör för att hitta kärlek. Tänker att oj, vad modigt, vilket experiment, det där skulle jag vilja testa om det inte redan var klart på den fronten. Å andra sidan tänker jag att folk måste vara komplett galna. På riktigt. Alltså inte just de som är med i programmet utan vi människor i största allmänhet. Så mycket krångel vi går igenom och utsätter oss för, för tvåsamhetens skull.

Pappersarbeta – Nej, det var ett skämt. Jag ska inte sitta bland kontorspärmar på nätterna. Det blir bara fel och inga siffror stämmer i slutändan. Försökte under många år men den tiden är förbi.

Laga mat – Att förbereda middagar och göra matlådor att frysa in tycker jag är kul. Hur mycket man ska slamra och matosa i ett hem mitt i natten kan förstås diskuteras.

Lära sig nya saker – Veterinärer på Youtube, en amerikansk tidning som heter Beef och några sajter om nötkreaturs anatomi har bidragit till min förkovran. Jag har även lärt mig lite om hur man kan karva fram konstverk ur frukt och grönsaker samt att jag med små förtjusta utrop studerat klipp från Magic Mike Live i London.

Fundera på livet – Ensam i mörkret. Inte somna, inte somna, inte somna. Då kan det bli djupt i tankeverkstaden. Gamla sorger, allt som inte blev av och allt man aldrig fattade. Och så den läskiga ovissa framtiden.  Tur att allt känns lättare när det blir dagsljus igen.

 

 

 

 

 

Bildkred: BIld av <a href=”https://pixabay.com/sv/users/kloostertekst-9098900/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=3429327″>Kloostertekst</a> från <a href=”https://pixabay.com/sv//?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=3429327″>Pixabay</a>