Första fröna på plats

Vårbruket är i full gång och idag kom de första fröna ner i backen. Stefan sådde i Birsta och allt verkar ha gått bra. 

Bra väder och ordentlig värme har gjort att åkrarna torkat upp snabbt den senaste veckan. Alla är ute och kör och det är bara att ställa sig i kö för att få sått. I Birsta går det snabbast tack vare läget och jordmånen så vi brukar oftast börja där och få det avbockat.

Nu är det klart och snart kikar grödorna upp mitt emot Ica Maxi och Lager 157.


Håkans lass med utsäde och gödning som han körde ner på onsdagsmorgonen. 

Jesper har varit en klippa som vanligt och hjälpt oss mycket. Om jag förstått det hela rätt jonglerar han två olika jobb, kör oss när han har tid samt att han och hans sambo nyligen har blivit med hus.

Här är de båda två ute på skitkörning. Jesper och Felicia. Himla praktiskt när folk skaffar partners som inte är rädda för att smutsa ner sig. Hon fixar dessutom alltid bloggbilder åt mig.

Under veckorna är Håkan här i vanlig ordning. Han kör hela dagarna medan Danne är på plattbygget. På kvällarna sitter min make i grävaren och skapar ny åkermark. Det ser ut som ett halvorganiserat kaos just nu men kommer säkert att bli jättebra till slut.

Jag har ännu inte full koll på varför det grävs ett stort hål här. Måste ta reda på mer och återkomma i frågan. Roligt verkar han ha i alla fall, även om det är lite av en kamp mot klockan det här med.