Kvigsläppet som kom av sig

När tjurarna skulle släppas sorterade vi om hos djuren och kvigtältet blev fullt med brudar som inte ska betäckas i år. I alla fall så fullt att det kändes bra ha en beteshage som komplement.

Vi fixade det sista med hagen, Danne schaktade i ordning lite närmast tältet och så anslöt vi strömmen på tråden. Dagen innan hade vi även tagit ner Giklan eftersom man ALLTID ska ha med minst en vuxen ko när man släpper ut ett gäng ungkvigor.


Glada tjejer sprang ut och levde livet, någon testade stängslet och fick en stöt men rätt som det var funkade det inte alls. En gick rakt igenom för att nosa på Leif i hagen bredvid och trådarna bara flög. Efter det hade vi djur exakt överallt och kunde konstatera att stängslet fungerade högst sporadiskt.

Jag vattnade på jordspett, drog i och ur kontakten och försökte med dotterns hjälp få in alla kvigorna igen så vi kunde laga hagen och hitta felet. Det gick sådär. Danne och Stefan kom hem efter ett tag och till slut var djuren inne och vi kunde testa ett annat gammalt stängselaggregat som vi hade liggande. Då funkade allt bättre men kvigorna fick snällt vara inne en natt till.

Idag släppte Danne och Jenny ut dem igen och vad jag vet så har det gått bra.

Själv är jag hundra mil bort just nu och ska se ett annat sorts kvigsläpp i morgon. Vår äldsta dotter tar studenten och ska springa ut ut gymnasiet!