Varken rådlös eller byxlös

En blogg ska väl ha en och annan outfitbild så nu tänkte jag visa mina nya arbetsbyxor från ett nästan- lokalt företag i grannlänet. Jag känner mig både redig och redo i mina röda brallor direkt från Jämtland.

En butik som specialiserat sig på arbetskläder för kvinnor fångade mitt intresse efter ett pling i mailkorgen i vintras. Framåt sommaren var det dags att uppgradera garderoben och vad passade bättre i värmen än hängselbyxor som går att ha med både långa och korta ben? Ett plagg som man dessutom kan bära utan tröja var finfint ända tills höstvindarna kom.


Bara att plocka bort byxbenen om man vill ha shorts. 

Eftersom de här byxorna är sydda för kvinnokroppar är de väldigt sköna och liksom lättburna. Rumpan får plats och framstycket lägger sig snyggt över bysten. Hängslena passar en smalare överkropp också så spännena hamnar inte för långt ut åt sidorna vilket de ofta gör på herrmodeller.

Det finns ju en uppsjö av arbetskläder på marknaden men jag tycker att det är omotiverat dyrt ibland. Jag sliter inte heller kläder så hårt. Inte på samma sätt som Danne åtminstone. Han svetsar mycket och kör rondell och allt vad det är så hans kläder får revor, brinner upp och faller i bitar mycket fortare än mina. Man kan tro att han går igenom en flistugg varje dag.

Jag kan ha arbetskläder från Jula eller Biltema medan han alltid köper proffsmärken då de håller bättre för allt han utsätter dem för. För tillfället gillar jag friluftsmodeller av byxor för de är väldigt sköna att jobba i. Och så de här hängselbyxorna då.

Synd att bilderna blev suddiga men det är kanske för att jag är så rask i steget!

De här byxorna låg bra i pris och kvaliteten är fin. Stretchiga hängslen och tåligt material i tyget. Perfekt för djurskötsel, maskinkörning, spring i hagar och allt jag håller på med. Dessutom fick jag jättebra hjälp när jag först beställde fel storlek.

Altico är ett litet företag med nära kontakt med kunderna och det är alltid kul att handla nästan-lokalt. Nästa grej jag köper tror jag får bli en overall. Jag behöver ett heltäckande plagg som inte drar åt sig pälsstrån så lätt nu när korna snart ska höstklippas.

Vad gillar ni för arbetskläder?