Plus och minus

Helgen har känts både lång och kort. Lite dagvill är jag bestämt men jag har fått klart för mig att det är söndag nu och att veckan är slut.

Här är mina plus och minus just denna kväll: 

+ Vi firade äldsta dotterns födelsedag i fredags. Efter tre gymnasieår i Skåne var hon äntligen hemma på sin dag. Jag fick göra den traditionsenliga frukosten med lite extra gott och sedan fira henne med släkt och familj på kvällen. Glädje!

+ En ny liten varelse har flyttat in i huset. Mer om den senare men jag kan avslöja så mycket som att vi dör sötdöden ungefär sjutton gånger om dagen.

+ Vi hade så bra hjälp i fredags. Jenny och Ullis som kom och jobbade med mig. Mycket hanns med och de är så snälla och roliga.

+ Åtta nya kalvar har hämtats från Kvarnsveden. Alltid kul med nya småttingar.

+ Barnen förvånar och förundrar. De är så himla bra och smarta hela tiden.

Och så några minus. För livet är ju både och. 

– Min dator är borta. Alltså inte riktigt borta, den finns någonstans i huset, eventuellt i en bil, men jag vet inte var och hinner inte leta.

– Den försvunna datorn behöver ett nytt batteri. Troligen blir det dyrt.

– Jag har glömt att lämna tillbaka termosar som jag lånat från bygdegården. (Schh… säg inget till min uthyrningsansvariga stackars mor!)

– Det knastrar och knakar i min kropp. Den är trött och spänd och svettas om nätterna. Någon sa att stress kan sätta sig som smärta i höfterna och jag är benägen att tro att det är sant.

– Personer i min närhet har det svårt och det är svårt att hjälpa dem.

– Jag har ännu inte kommit på hur jag ska klona mig så jag kan vara på flera ställen samtidigt. Men det kanske kommer.

Sådär, det får avsluta veckan. Till syvende och sist kokas alla plus och minus ner till en sak och det är tacksamhet. Och så är jag tacksam för att jag känner mig tacksam. Alltså, jag menar…äh, ni fattar.

Hoppas ni har haft en bra helg.