Blötlördagen är alltför grå

Det är så ruggigt och blött att jag inte ens kan beklaga att jag glömde ta bilder idag. För formens skull, för att det ska vara bilder i bloggen, slänger jag in nå gamla foton på tältet från en ljusare, torrare dag. För att kompensera upp den gråblöta verklighet vi lever i just nu. 

Idag har vi haft snöblandat regn hela dagen och det är verkligen inte snyggt någonstans. Blött och skitigt över hela gården så jag lyxade till det med halm istället för höströ för att få det lite trevligare hos djuren åtminstone. Det var väl fint ett tag och som tur är verkar kreaturen inte bry sig så mycket om vädret. Har de bara mat och torrt att ligga på ser de ut att trivas medan vi människor går runt och känner oss som dränkta kloakråttor.


Småtjejer

Igår hade vi en produktiv arbetsdag med både Jenny och Linnea hemma på gårdsplanen och Håkan i traktorn med gödselspridaren efter. Vi flyttade upp fler kvigor till Hangarn och i en mellanakt blev vi även tvungna att jaga förrymda tjurar. Under eftermiddagen hann jag sätta mig vid skrivbordet en stund också, inte en dag för tidigt, så nu har vi bättre ordning både inne och ute.


Titta vad torrt och fint och nygrusat det var förra november…

Efter flytten har vi bara sex kvigor kvar i tälthallen och gott om plats att flytta dit de största av de som föddes i våras. Det kommer att bli en lättnad för vissa kor som nästan blir uppätna nu med så stora avkommor som fortsätter dia. De minsta kalvarna kommer att få vara kvar ett tag till men efter årsskiftet flyttas även de så de inte stör råmjölkproduktionen inför kalvningen 2024. Märkligt att vi snart ska börja tänka på det. Nästa års kalvning. Nåja, än är det ett bra tag kvar men man vet ju hur det är. Det går tokfort till jul, saktar in lite över oxveckorna och vipps, sen är man igång igen med en ny säsong. Nya kalvar och nytt liv. Samma gamla men alldeles nytt.