Inget hindrar ljuset

Nu går det inte att missa att vi faktiskt går mot ljusare tider. Särskilt på eftermiddagarna tycker jag att det är skillnad och de här varma stunderna får man riktiga vårkänslor. 

Korna njuter ute i hagen om dagarna. De går inte ut i skogen eftersom det är så mycket snö men i rasthagen invid stallet står de ofta och myser mot solen. Maja fyrade av bilder igår när det var plusgrader och takdropp och medan hon jobbade med rutinerna jag passade på att sopa vindväven i hangarn. Tjurarna måste också få in lite sol och det har varit dammigt alltför länge.

När vi strör med maskin blir det gärna så att halmboss och damm sätter sig i väven efter ett tag. Om man inte håller efter och sopar rent blir det till slut mörkare än nödvändigt. När det gäller ventilationen gör det inte så mycket eftersom gavlarna är öppna men ljuset ska ju också in, i så stor mängd som möjligt.

Vi måste testa en lövblås någon gång men än så länge sopar vi med vanlig piassavakvast när det behövs. Upp på en stege och rafsa bort bara. Enda krånglet är att man troligen kan få någon lungsjukdom om man inte täcker ansiktet samt det tar ett tag eftersom man måste flytta runt tjurarna så man får vara ifred i boxen medan man jobbar.

Den här veckan har vi fått undan en hel del arbete fast det bara är onsdag. Danne skottade bland annat i tältkvigornas hage igår och byggde på deras lekhög ännu mer. Idag och i morgon däremot kommer vi bara hinna det viktigaste. Möten efter möten, på banken och i kommunhuset samt en massa annat som kommer att äta upp dagarna. Men vad gör väl det? Ingen risk att någon kommer och stjäl de sysslor man inte hinner med.