Glad påsk från Nysäter

Bättre sent än aldrig men även jag ska väl säga glad påsk! 

Trots ganska tråkigt väder har det varit en fin påsk och nu är den snart slut. Vi har inte haft någon äggjakt men nyfödda kalvar har hittats lite varstans i halmen och det är ju nästan bättre. Bland annat den här, en liten tjurkalv född av kvigan 1095.

Hon var den enda förstakalvaren i år så vi har varit extra vaksamma kring henne ifall hon skulle behöva hjälp. Födseln gick bra och hon klarade sig själv men det var svårare med maten eftersom kalven var lite bensvag. Vi fick hjälpa till en del i början men nu diar han fint.

Råmjölk är ingen dålig påskmiddag minsann. Både god och proppad med allt livsviktigt som en liten kalv behöver.

Inte heller klagas det på ensilaget från nylimpan. Korna är tvärtom väldigt nöjda med kosthållningen i dessa tider. Bara Ellie som har tid att kolla in i kameran.

Nu hoppas jag att alla har haft en fin påskhelg och som vanligt, tack för att ni kikar in här och ser vad vi sysslar med!