Vad gör de?

Jag frågade Maja vad de pysslar med på gården nu när jag inte är hemma?
– Dricker kaffe och flyttar djur, blev svaret.
Och så kom det några bilder så jag kunde hålla mig uppdaterad. 

Det är viktiga saker de ägnar sig åt, det kan man inte säga något om. Tjurar har åkt på slakt och kalvar är på ingång så då måste det flyttas efter och möbleras om. Och kaffet, vad gjorde man utan det?

För att få smaka på något annat för en gångs skull drog de till Swedol där det hölls kampanjdag igår. Danne försåg sig vid kaffemaskinen och det handlades visst lite smått och gott också, när de ändå var på plats. Handskar är det enda jag sett bildbevis på men låt mig gissa att det även slank med några hylsor, ett gäng blocknycklar, en fräsig batterimaskin av något slag samt en ny finskiftnyckel som ersättning för den jag tippade på brännhögen för några veckor sedan.

Nere hos dikorna rullar det på med någon enstaka ny kalv och jag har äntligen tagit mig i kragen och födelserapporterat ett stort gäng till Jordbruksverket ikväll. Det är både och att ha 20 dagar på sig att märka plus 7 dagar att rapportera. ”Jag gör det sen” är en fras som blir alltför vanlig. Nu när jag har gott om tid finns inget att skylla på så då blev det gjort. Kul att kunna bidra lite på distans.

Som vanligt kan jag konstatera att de klarar sig bra utan mig där hemma och det är jag glad för. Det hade ju varit hemskt jobbigt för oss alla annars. Som avslutning kommer här en bild på två fina tjurar. Det är mycket kring korna nu så jag tycker vi blandar upp med lite testosteron i jämställdhetens namn. Visst ser de kramgoa ut?