Var ska man börja?

Det har gjutits, pressas balar, släpps tjurar och allt möjligt här. Om man dessutom springer lopp och hastar iväg till sin vallokal i sista stund hinner man knappt dela med sig av sina dagar. 

Det går fort mot skörd nu och vissa gårdar har redan kommit en bra bit på väg. Danne har balat i Njurunda men det blev bara en dags arbete. På grund av detta:

Regn!

Besvärligt för de som tänkt bli klara med gräset förstås men jag måste erkänna att det var ljuvligt att höra regndroppar mot taket i morse när jag vaknade. Marken skriker efter fukt och både vallarna och spannmålen som just kommit upp behöver vatten.

I samband med att vädret slog om har vi haft konfirmation, eu-röstning och löpning på agendan, utöver allt lantbruksrelaterat. En bra helg på många sätt och jag måste få berätta att jag har sprungit en mil för första gången någonsin. Trodde väl aldrig att jag skulle springa ett lopp. Och tio kilometer dessutom. Jag som brukar vara redo att ringa färdtjänst efter tre!

För de som i likhet med mig inte är så förtjusta i att springa men ändå lite sugna sådär kan jag varmt rekommendera Nattmilen i Sundsvall. De kör nämligen med bar precis där man går i mål! Tanken på en öl i näven direkt när man kommer fram motiverar en hel del och skapar stuns i löpsteget kan jag lova. Till och med i mitt som jag tror kan vara ett av länets sämsta. För att inte tala om hur kul det är att springa när det står folk längs banan och hejar!
Tur att ungdomar i en ens närhet vill göra saker, annars hade jag missat det här. Jag som sedan länge förlikat mig med att jag saknar de anatomiska förutsättningarna för löpning. Nu känns det som att jag absolut ska springa lopp igen, om jag så måste ha med mig egen öl.

På tal om drycker firade vi förresten rösträtten och eu-valet med räkmackor och bubbel ikväll. Det kändes extra högtidligt just idag eftersom vår äldsta dotter fick rösta för första gången i sitt liv. Det var en fin stund och jag är så stolt över henne och alla andra unga som tar sitt ansvar och gör sin demokratiska plikt. Som ser och förstår det fantastiska i få gå till valurnorna.

I morgon är det ny vecka och med fortsatt regn kommer jag kanske ha tid att dela med mig lite mer om vad vi sysslar med här. Vi hörs!