Lucka nummer 16: Brorsan och grållen

Den här fick man börja med när man skulle lära sig köra traktor. En hederlig gammal grålle. Jag och min bror Tomas fick vända hö, stränga och harva när vi var i tio- tolvårsåldern ungefär. Fast brorsan var mycket duktigare så det kändes knappt lönt att försöka ibland!
gralle

Tomas är två år yngre än mig och har alltid varit bättre på maskiner. Har alltid lärt sig sånt före mig. Det är en kombination av intresse och fallenhet. Han är en sådan där person som kan hoppa in i vilket fordon som helst, kolla runt lite och sedan bara köra. Nog var man lite avundsjuk när man var liten förstås. Det kändes som att jag borde vara åtminstone lika duktig eftersom jag var äldre. Men så fungerar det ju inte. Men han var alltid snäll och visade och hjälpte till när man var klantig och skulle lära sig. Fast han var bättre.

2010-jan-aug-302
Min bror och far har en grävmaskin ihop. Här schaktas det inför Hangar-bygget 2010

gammel
Jag och Tomas för länge sedan. 

Tomas bor i grannbyn, mitt emot mina föräldrar, och man kan alltid ringa honom om någonting går åt helvete. Han är lugn, praktisk, snäll och händig. Och han fattar liksom när det är allvar. Dessutom är han rolig!

Jag har tre syskon, en syster och två bröder. Danne har hela sju stycken, fyra systrar och tre bröder. Det är kul att vi är många tycker jag. Det blir speciella relationer och man har de där banden mellan sig även om man inte alltid umgås så mycket. Dessutom börjar ju alla få barn nu! Det blir många kusiner och det är verkligen roligt.