Lucka nummer 17: En nyinköpt MF

Två bilder på en och samma traktor. Det var en stor grej för oss när vi köpte vår MF 5456 i början av 2004.

I köpet bytte vi in en 4370 som vi hade först. Den var nästan ny den också, men hade varit demokörd innan vi fick den. Den traktorn var ett riktigt sorgebarn som hade alla möjliga fel. Det stora var att bromsarna var felmonterade från fabrik och att det fattades en massa saker på den invärtes. En förklaring kan vara att den byggdes alldeles innan traktorfabriken i Storbritannien lades ner. Man kunde ju misstänka att folk inte var så jättemotiverade när de skulle bli av med jobben.

Den här 5456:an var i alla fall helt ny och vi fick till och med åka till Frankrike med Staffare-säljaren Esbjörn och några andra kunder i samband med köpet. Där fick vi se traktorfabriken i Beauvais under ledning av den muntre guiden Laurent.  Det var intressant men bitvis så tråkigt att man ville tugga av sig armen! Ungefär fyrtiosjutusen olika drev fick vi se och det var inte jätteupphetsande. Desto roligare var det att få provköra nya traktorer ute på en stor plan.
Vi fick även köra gocart en kväll i en sorts nöjeshall. Tyvärr kom mitt lag näst sist, trots att vi hade den spänstige Laurent med. Och jag som tyckte jag körde så djärvt och bra! Dannes lag däremot gick och vann alltihop! Minns dock inte vad de fick för pris. En halvrå, fransk köttbit kanske?

mf
En granne och släkting tog de här bilderna precis när vi hade fått hem traktorn. Vi ser lite stela ut tycker jag! Borde tänka mer på hållningen! Vagnen som syns på den ena bilden är en Bigab 10-14, en fin lastväxlarvagn. 

Traktorn var bra och vi hade den i ungefär tre år.  Den var vår första med frontlyft och front-PTO och vi hade en Pöttinger frontslåttermaskin där fram.
En fin traktor och sådär snäll att köra som MF är.

Till sist bytte vi in den mot en Case MXU 135 men den blev inte kvar så länge. Det blev att vi köpte Fendten istället, den som vi har kvar än idag (718).