Att äta lamm ger syndernas förlåtelse

21 december, 2018

Igår sysslade jag med lammleveranser. Rutten var Örebro, Västerås, Sigtuna och Stockholm. Det blir en del att åka men som någon påpekade. Det är i alla lägen längre för köttet att åka från Australien än från Södra Dylta.

Ingen jul innan mina lammköttsköpare fått sin julklapp. Det har liksom blivit lite av en tradition att exempelvis en gång om året träffa Fredrik vid leveransen, prata om vad som hänt sen sist, och äta lunch.

Fredrik Ingmarsson, en vän och lammköttskund.

Lammet och gud

Lammet har en speciell plats i juletider och vår kristna tro. Jag är tveksam till om mina kunder verkligen ser kopplingen men faktum kvarstår. Julen och lammet leder till eftertanke för mig. Jesus liknas i flera sammanhang med ett lamm. Bland annat går det att läsa i skriften att:

Kristus, Guds lamm, har dött för våra synder och uppstått på tredje dagen. I härlighetens värld, innanför den öppnade pärleporten, lovprisas Lammet som köpt oss åt Gud med sitt blod.

När du i helgerna äter ditt lokalproducerade lamm, varför inte skänka en tanke till Jesus som offrade sitt liv för våra synder och till bonden som förädlar guds verk.

 

Jag heter Rickard Axdorff, tack! twitter.com/axdorff

 

 

 

Vi firar julen hemma, vad är hemma?
Ligger på bankmöte i Lund