Vi firar julen hemma, vad är hemma?

27 december, 2018

Det har blivit tradition att hela släkten kommer till gården på annandagen och firar jul. Jag tycker det är viktigt att de unga vet var de kommer ifrån. Veta sitt ursprung. Att nästa alla kommer från landet är lätt att glömma.

I takt med att allt fler blir rotlösa. Att man söker lycka och försörjning annorstädes så tror jag det är viktigt att veta vad som är hemma. Var man kommer ifrån. Det ligger även i linje med en större förståelse för vad det innebär att äga gården. Det handlar till mycket stor del om att bära en kultur vidare. Jag är en kulturbärare.

Kökssoffa

Under årets kallas på annandagen kom det i storleksordningen 40 personer. Eftersom det går åt mycket porslin och bestick så har jag i kökssoffan en extra laddning som bara åker fram denna dag. Kan verkligen rekommendera en kökssoffa till de som ingen har.

Jag upplever att den yngre generationer har större behållning av traditioner, historier om tidigare generationer och en fysisk plats man kan säga att man kommer ifrån. Det ligger nog en del logik i det. Den äldre generationen har redan levt sitt liv medan de yngre har sitt framför sig. Möjligen håller jag på att bli gubbe men det värmer mig att se ungdomarna kryssa runt i salen mellan oss äldre. Jag vet inte om framtiden är ljus men den är i alla fall yngre.

 

Jag heter Rickard Axdorff, tack! twitter.com/axdorff axdorff@yahoo.com
Här får du tips om ett smart nyårslöfte!
Att äta lamm ger syndernas förlåtelse