I natt så blåste täcket av mig!

2 januari, 2019

Nä, så illa var det inte. Men man vet att det blåser mycket när dörrarna står och slår, inomhus. När dottern varnar en för att gå in på vinden för att ett monster sitter där och visslar. Det är då man ligger vaken i sängen om natten och funderar på vad som kommer möta mig när det blir ljust ute igen.  

 

Det har blåst mycket i natt. Det som var extra oroligt vara att det blåste från fel håll. Vinden kom från nordost vilket inte är så vanligt. Naturen är inte så van med det här. Men jag har haft tur tror jag. Utifrån vad jag vet nu handlar det inte om så många träd och ingen större materiell skada heller. Det är många bönder som är mycket hårdare drabbade än mig.

 

Hästarna fick dock stanna inne lite längre eftersom flera träd blåst omkull i hagen. Ett av dem hade förstört stängslet som var tvunget att lagas. Fårens staket hade också fått sig några törnar med de har ingen anledning att gå ut. Gräset är inte grönare på andra sidan för dem så här års.

Jag tycker inte jättemycket om höjder. Därför förbannade jag blåsten en extra gång när jag såg att en nockpanna på ladugården hade hamnat på tvären. Längst upp och längst ut.

 

Att ha ett företag som inte är under tak har naturligtvis sina tjusningar, men det gäller inte på natten när det är mörkt och vinden viner

Jag heter Rickard Axdorff, tack!
Konsten att angöra en våtmark
Här får du tips om ett smart nyårslöfte!