De flesta träden står upp

8 januari, 2019

Några ligger ner, några står på tvären och några har gått av på mitten. Men de allra flesta träden på vår fastighet står dock fortfarande upp efter Alfridas härjningar i veckan. Tack gode gud för det.

 

Det är alltid lite oroligt innan man vet hur illa det är. Hur många träd som blåst omkull och följaktligen hur mycket pengar som brinner inne. Jag har dragit mig för att titta efter men nu är det gjort. Och det var inte så farligt även om det kommer att kosta på onödigt arbete och onödiga kostnader.

Det är svårt att arbeta preventivt vad gäller blåst. Man kan tänka på att inte öppna upp bestånden mot väster. Ett av problemen med Alfrida var att hon kom från nordöst och det är inte så vanligt här. Sen tror jag att det är nyttigt att inte gallra för mycket utan snarare lite oftare. Att underhålla sina diken så att vattenavrinningen är god är också viktigt eftersom rötterna får bättre fäste då.

 

Nu är då frågan om jag ska upparbeta träden själv eller ta in en entreprenör. Ska sova på saken.

 

Jag heter Rickard Axdorff, tack! twitter.com/axdorff
Lugnande bud till P1 lyssnaren
Konsten att angöra en våtmark