Gården på Gotland

8 april, 2019

Vi har en gård på Gotland. Det är lite lyxigt, jag vet. I helgen har jag, dottern och hunden varit där för att städa lite och möta våren. Dotterns krav var att äta fisksoppa på resturang Bakfickan vilket blivit tradition. Bilden ovan är vår egen lilla brya, en damm kanske det heter fastlandet.

Dofterna på ön är något jag saknar när jag kommer hem. Det luktar mer landsbygd på Gotland än på Södra Dylta. Möjligen är jag hemmablind eller så luktar det faktiskt mer landsbygd där än här. Jo landsbygd luktar speciellt. Det luktar inte damm, instängt och avgaser.

En sak vet jag bestämt. Att på våren gå ut tidigt på morgonen, när solen börjar att värma, med hunden ner på heden mot bryan och det luktar kossa, jord, vatten, värme och eld lockar dofterna något djupt inne i mig. Just där och då är inte borta bra men hemma bäst.

Jag önskar er en trevlig vecka. Det mesta återstår att göra. 

Jag heter Rickard Axdorff, tack!

På plats men ändå inte
Once upon a time…