Våtmarksskötsel, kvigor på ingång

Om allt fungerar som det är tänkt så kommer det några kvigor i veckan.  Dessa ska beta på mina våtmarker. För att de inte ska behöva flytväst så har jag idag börjat tömma våtmarken på delar av vattnet.

Nivåskillnaden, det vill säga hur mycket jag höjt vattnet med, var drygt en meter. Det är lite läskigt att krypa mer i ”munken” som man reglerar vattnet med då det är stora krafter som släpps loss.

Det är även dags att röja gräs så att det blir bra tryck i el-tråden, man har ingen lust med att jaga kvigor i hela byn det första som händer. Jag passade på att först gå runt tråden och insåg att det där med att röja gräs kommer att bli en blöt historia.

Det är nu en fantastisk blomsterprakt på ängarna och även en hel del fågel. Jag kör här ett litet bildcollage främst på blommor och gräs eftersom fåglarna är lite bökiga att fånga på film.

Ställer man sig i gräsen blir man bör
Fiskgjuse (i miten) med fisk i klorna
Delar av den ”meandring” som vi skapat
Någon, vad är detta?
Mycket at det gröna är olika typer av starr
Själva krondiket som sammanbinder allt annat
Mera starr
Humleblomster mm
Kärrviol, tror jag iaf.
Midsommarblomster
Mer humleblomster