Gränsen är nådd

Igår ägnade jag mig åt att hitta var gränsen går. Det låter kanske lite suspekt men det var alltså fastighetsgränsen mellan mig och mina granar. Jag hade med mig en karta från 1801, fastighetskartan i mobilen samt min kontakt på Sydved. Det var långt ifrån enkelt att få ordning på eländet.

När inte kartan stämmer med verkligheten är det verkligheten som gäller, åtminstone när det kommer till fastighetsgränser. Ett tag i skogen var jag övertygad om att fastighetskartan låg på snedden så att den felade 30 meter år sydväst. Men efter mycket om och men hittades en mycket tydlig rågångssten och den stämde med fastighetskartan. Då hade vi redan letat i tre timmar och nästan gett upp. Gränsen som är rejält knixig och inte följer beståndsgränserna har åtminstone sex stycken vinklar och mellan dessa går det inte helt rakt och vi hittade som sagt bara en gränssten.

Till alla er som tror er veta var gränsen går mellan mitt och ditt (rågången) föreslår jag att ni ser till att dubbelkolla gränsen och sen ser till så att gränsen huggs upp och att stolpar placeras ut. Själv har jag en plan för hur vi ska lösa gränsdragningen för den sträcka vi höll på med igår. Återkommer med det.

Jag heter Rickard Axdorff, tack!