Almedalen – en samling bönder

2 juli, 2019

Denna vecka är jag i Almedalen. Detta av flera anledningar. En mycket stark anledning är att jag har ett företag att skydda. Det är nämligen som så att väldigt många här talar om vår skog/jord och hur vi ska bruka den hållbart när det egentligen är mitt och andras lantbruksföretag som de åsyftar. Man skulle nästa kunna tro att de alla är bönder men kunskapsbesten avslöjar dem.

Bubblan

Almedalen är en bubbla. Eller det är nog flera olika bubblor. I en av bubblorna bor Halloumivänstern. De där som väljer bort kött för att djur dör och att det inte är ”hållbart” med kött. Att deras ostätande på riktigt kan ta dö på oss alla på grund av antibiotikaresistenta bakterier blundar de för. I en annan bubbla bor den urbana idén som föder och göder sig på landsbygdens rikedomar utan att tacka för sig. I en tredje bubbla bor den sekt som tror på en ekosofisk ide om att jorden ska sköta sig själv och de brukar vara utvecklingsfientliga hela bunten. Ja, det finns många bubblor och mer eller mindre alla har synpunkter på hur jag ska sköta mitt företag.

Jag har avverkat en dag och har väl inga egentliga skarpa slutsatser. Eller kanske en men den behåller jag ett tag.

 

Jag heter Rickard Axdorff, tack!
Bönder lever som de lär…
Små grodorna små grodorna…