Bönder lever som de lär…

2 juli, 2019

… hur andra lever utifrån hur de lär blir jag mer tveksam över. Som bonde tycker jag tillexempel att det är viktigt med biologisk mångfald. Det verkar väldigt många vara. Och om man är intresserad av biologiskmångfald är det ändå naturlig att lära sig lite om vilka växter vi har där ute i naturen. Under ett initierat samtal om biologisk mångfald med en ”grön” människa bad jag denne räkna upp alla arter som han kunde. Det gick fort.

Skenhelighet

Priset i ruttenhet vad gäller att leva som man lär vann idag Grön Ungdom. De har i decennier tjatat om att konsumtionen måste minskas och att slit och slängsamhället tar död på oss alla. Och att plast är en styggelse som måste skattas eller lagstiftas bort.

Idag har det regnat en del och då tog vi bönder och skogsfolk fram våra medhavda regnrockar. Men för Grön Ungdom så åkte engångs regnponcho på illa kvickt. En plastprodukt vars livslängd är 15 minuter. Att leva som man lär verkar vara något som miljöpartiets ungdomar skolas in i tidigt.

Jag avslutar med ett citat från en Almedalsbesökare när det regnade som mest – är du nöjd nu bonnjävel.

Jag heter Rickard Axdorff, tack!

 

Vildsvin på åkern...
Almedalen – en samling bönder