Polis på gården

Vi bor tillräckligt nära en större stad för att polisen ska komma när det behövs. I går kväll var det en sådan kväll. Det visade sig nämligen att någon idiot av stora mått ägnat sig åt illegal jakt genom att skjuta en dovhjort, oklart vilket kön vilket gör att den kanske inte var lovlig,  på annans mark.

 

Det började som så vanligt med ett samtal på kvällen om en mystisk slaktkropp som låg på skogen. Väl på plats visade det sig att det var hos grannen och inte hos mig. Efter kontakt med granne och jakträttsinnehavare ombads jag att lösa problemet.

Jag upprättade en polisanmälan och fick klart för mig att polisen ville se bedrövelsen. Det jag tror hänt är att någon idiot skjutit hjorten från bil på natten. Kroppen låg endast 20 meter från grusväg. Man har sen styckat kroppen på plats genom att såga av stekarna samt plockat ur filén. Utöver detta har de kapat av huvudet och tagit med sig det.

 

Värdet på denna dovhjort är svårt att säga. Det var nog inte en för aveln viktig tjur. Men köttvärde, jaktvärdet och värde av eventuellt trofé kan mycket väl vara 15 000 kronor.  

 

Det är ju trevligt att polisen kommer. Men faktum kvarstår, det är trevligare när polisen lagför någon för brottet. I bygden är vi nu på tå om de kommer tillbaka på sina rövarstråt.

 

Jag heter Rickard Axdorff, tack!