Varmrätt eller förrätt

10 oktober, 2019

Det här med att bo på landet är lite annorlunda. Jag fick i uppdrag av flicka Axdorff att fixa gräsand till varmrätt i helgen. Mat börjar med att ett djur dör och till maten äter vi typ grönsaker och potatis.

 

Jag har ett antal våtmarker som ger den största och främsta ekologiska nyttorna mat till människor i form av betande djur även biologisk mångfald, renar vattnet på vägen mot nedströms sjö men även intressant andjakt.

 

Nu hade jag fått uppdraget att fixa varmrätten när flicka Axdorff är på sin simträning. Vi gick ner, hunden Lemmy och jag. Tre änder lyfter utom skotthåll. Vi far runt lite men inget går att skjuta på. Vid ett vattenhål sätter vi oss och väntar. FLAX. En större flock om 50-60 änder landar. Vi blir överraskade. Skjuter som en besatt men inget trillar ner från skyn. Svär högt och Lemmy tittar på mig som om jag är värdelös. Han har rätt. Då på returen  kommer en gräsand. Den får en kärve i bröstet och ramlar ner.

Snart kommer flickan hem och jag får tala om att det blir and till förrätt och inte till varmrätt. Hon vet att jag inte alltid är en skarpskytt så besvikelsen kanske inte är så stor. Många går till affären när de ska ha mat. I vår familj går vi i stället ut i naturen det tycker vi är smart,   hållbart och ärligt.

 

Jag heter Rickard Axdorff, tack.
441 250 kr till rovdjurskonsulten
Sänk taxeringsvärdet nu!