När katten är borta…

18 november, 2019

Som vanligt händer det alltid något på gården när man är borta. Jag var i helgen på en jaktresa i ett Dalsland som visade sin bästa sida. Inte sällan händer det dåliga saker på gården när jag lämnat den. Hur skulle det gå denna gång?

 

Det kom inga allvarliga meddelanden hemifrån annat än att frun i en familj vi känner skrev på sociala medier att även hennes man var bortrest och att allt går åt helvete på deras gård. Allt var dock frid och fröjd hos oss fram till söndag morgon då jag under frukosten blev uppringd av fem grannar samt hustrun, många gånger.

 

Något hade gått åt helvete även hemma

Det visade sig att en av avelsbaggarna hade rymt från bagghagen och via ett stort antal grannar i sakta gemak rört sig mot tackornas hage. Ingen katastrof men ändå. Så fort katten lämnar gården dansar råttorna på bordet…

 

För den som kommer ihåg så hände exakt samma sak förra året. Jag har tittat på vilket datum det var och tydligen är hösten något sen i år. Det var nämligen den 13 november förra året vår kåta bagge rymde. Könsdriften fick honom att passera stängslet med 4 trådar stark ström. Att samma trådar skulle stoppa andra djur som drivs av hunger och lust att färdas in i hagen i stället är ju helt enkelt inte troligt.

Ny vecka, vad som helst kan hända. Ta hand om er, allt och inget kan hända.

 

Jag heter Rickard Axdorff, tack!
Och nu ska plankorsningen bort
Om tallar kunde tala