Formfredag

Det har varit så mycket positiva grejor nu, så jag börjar med två negativa saker. 

För det första så har rapsproverna inte kommit fram till Yara än, ska man tro på Postnords spårning så har de inte ens lämnat Sverige än…

För det andra ”Så ska det låta låta” är inte på fredagar längre tydligen. Så även fast jag kom hem tidigt kan jag inte titta på det, typiskt.

Nu till resten:

Precis som planerat så var armeringsnäten på plats till lunch, även om lunchen blev lite senare än planerat. Vi får skylla på att han som ska hjälpa oss med själva gjutningen kom och kollade innan lunch istället för efter lunch som planerat var. Vi brukar sköta gjutningen själva men den här gången kallar vi in expertis. Detta är ju en lite större platta än vad vi gjort tidigare.

Alla näten är på plats, så nu får vi gå på lunch.

Efter lunch så ställde vi ut formen. Eftersom att detta kommer att bli en rund platta så använder vi plåtar till formen. Det är ett väldigt enkelt och snabbt sätt att forma på. Idag gick det väldigt bra och jag och Carl blev klara tidigare än vad i alla fall jag trodde.

Jag och Carl formar för fullt.
Här visar Carl hur många kakor han åt på fikat.

 

Helt klara är vi faktiskt inte om jag ska vara ärlig. Den står där den ska vara, men den är inte invägd på rätt nivå än. Det får bli ett av helgens bestyr.

Nu när allt är på plats är det dags att väga av allting och kolla så vi ligger rätt. Det brukar ju kunna ha en tendens att krypa iväg på höjden när man armerar. Här ser de faktiskt ganska bra ut. Här inspekterar farsan och Carl arbetet.
Det sliter på grejorna när de används. Tur att det finns knäskydd och prima murartejp så man slipper slita på knäna.

Nu hoppas vi på att vi får tag på betong tills nästa vecka, så vi kan avsluta detta kapitel och börja nästa.