Inställt tillsvidare.

Det verkar som att våren är inställd tillsvidare och vi får tillbaka den moderna vintern. 

Detta får följder, det blir flera saker som blir inställt:

Kosläppet, som ju var planerat för en del av korna tills imorgon. Idag blev två hagar klara med staket och dricksvatten till djuren. Det innebär att det nu går att släppa ut kor, men eftersom att regn och rusk verkar var på väg in så får det vänta. Nu är vi i alla fall redo när vädret är redo.

Aquamaterna som tar vatten ifrån ån fungerar bra. Vi har även vattenkar som vi fyller på från borrad brunn.
Mineral balja och vattenkar på väg till diskning.
Gamla träd ska ju vara bra hem för nyttoinsekter, så dessa sparas i hagarna.
Ligger träden över tråden flyttas dem, men endast undan från tråden. När jag flyttade detta träd kom nyttoinsekten Bålgetingen flygandes rakt in i ansiktet på mig. Jag kanske råkade flytta dennes hem, hoppas den hittade hem igen.

Blomningen av rapsen. Nu spekulerar jag bara, men det kyligare vädret borde bromsa upp blomningen av rapsen som förövrigt borde vara igång på riktigt väldigt snart. För några dagar sen var jag säker på att rapsen skulle blomma börja blomma ordentligt i april, men nu börjar jag tvivla lite. Det blir fler och fler plantor som börjar blomma lite smått för varje dag, men fortfarande inte fler än några enstaka här och var.

I de varma söderlägena är det lite fler som blommar, inte konstigt men sant.
Vissa blommar mer än andra.

Planteringen av grönsaker i vårat nästan färdiga trädgårdsland. På lediga stunder i helgen har vi påbörjat projekt trädgårdsland 1.0. Nu känns det inte lika bråttom att få det klart längre, även om det är bra att få det klart så fort som möjligt för att lämna plats åt nya projekt.

Full fräs i trädgårdslandet. Matjord och djupströbädd blandas. Jag har aldrig gjort detta förut, hoppas det blir bra.

Gå-utan-långkalsonger-säsongen, det har varit riktigt skönt ute senaste veckan och långkalsongerna har fått stanna i personalrummet. Nu verkar det däremot som att dem kommer ingå i klädseln kommande vecka igen. Jag är inte helt säker, men tror jag ogillar att frysa mer än att vara varm.

Listan kan göras längre men nu får det räcka, jag måste leta reda på ett tjockare täcke så jag slipper frysa inatt.