Silomontering dag 8 – Golvet är snart färdigt

Med tanke på dagens väder så var det väldigt skönt att dagen mest ägnades åt golvläggning. Även om jag och Robert inte fick njuta av silons skyddande skal, vi var tvungna att serva de på insidan av burken med material under dagen. Det var ändå en mycket trevligare aktivitet än att stå på knä i takdroppet och skruva hela dagen, som vi hade fått göra om vi inte blivit klara igår. Denna dag innehöll tre årstider, höst, vinter och vår om vartannat nästan hela dagen.

Vädret fram till 09:00 fikat påminde mest om november väder.
Trotts det sura vädret var folket på bra humör, de på insidan av burken var även torra.
Det var faktiskt inte helt mysigt ute idag, det måste erkännas.

Det har inte hänt mycket för ögat på utsidan av silon idag, men desto mer på insidan. Det mesta av golvet ligger nu på plats ihop med den undre delen av utmatningsskruven. Även om golvet måste kapas och anpassas på plats, så går det i en ryslig fart där inne. Vi har ju valt att ha luftningsgolv i den här silon precis som vi har i alla andra av våra silosar. Därför läggs det perforerad plåt som golv.

Här slås det ut var reglarna (stegarna) som ska hålla golvet på plats ska stå. Som vanligt jobbas det så fort så det är svårt att fånga folk på bild.
Den upphållande konstruktionen klickas på plats.
Det händer mycket på kort tid där inne.
Vi servar med grejor från utsidan så de kan jobba i osinkat tempo.

Det som däremot har hänt på utsidan är att ett hål har tagits i siloväggen och nu sticker utmatningsskruven ut ur det hålet. Det har också förberetts för montering av den transportör som tar emot spannmålen från skruven och transporterar den vidare in i anläggningen.

Här sticker nu tömningsskruven ut ur silon.
Transportör delar har burits ut och väntar bara på att sättas ihop.

Imorgon kommer det sista golvet att läggas på plats och tätas ut emot silovägg. Eftersom att vi har valt att ha luftning ska även håll för fläkten tas och lite annat småfix. Det finns än så länge goda förutsättningar till att golvet är på plats imorgon.

Så här långt är golvet kommet nu.Imorgon klickas det sista på plats.